Hoş Geldiniz ; Günlerden Saat
Ali Erkan KAVAKLI’dan ”Değerler Eğitimi” Konulu Seminer

Eğitimci, Yazar, Gazeteci Ali Erkan KAVAKLI üNÇEK’te ”Değerler” konulu bir seminer verdi.
Eğlenceli bir havada geçen ve karşılıklı diyalogların ağırlıkta olduğu seminerde KAVAKLI şunlardan bahsetti: ”Öğrencilere eğitimde verimlilik semineri veriyorum. Çocukları motive etmek kolay ve keyifli.

“Geleceğe hazırlanın! On yıl sonra nerede olacaksınız? Şimdiden planlayın! Akıllı insan, işlerinin sonunu düşünerek yapar. Okul bitince ne olacaksınız? Akıllı insan işlerini öncelik sırasına göre yapar. Bir öğrencinin en önemli işi dersleridir. Buna göre çalışın” deyince gözleri parlıyor.

Geleceğe hazırlanmak için plan yapma ve çalışma kararı alıyorlar. Seminerin etkisi en çok hızlı okuma saatinde kendini gösteriyor. En çok kelime okuyana ve okuma hızını en çok artırana kitap hediye ediyorum.

Özellikle hedef belirleme ve Türkiye rekortmeni olma konusu kritik geçiyor.

– Neden olmasın, diyorum.

– Yalnız çok iyi hazırlanmalısınız. Şöyle düşünün:

“YGS’de 160, TEOG’da 120 soru gelecek. Sınava iyi hazırlanmalı.

Sınavlar, kapımızın önüne gelen şans arabasıdır. İyi hazırlanırsak sınav günü şans arabasına biner, hedefimize gideriz. Gariban çocukları için sınavlar, başarılı olduğumuzu herkese kabul ettirebileceği fırsatlardır. Sınavları dört gözle beklemeli. Beklerken iyi hazırlanmalı.

Sınavda çıkacak sorunun iki katını her hafta çözmeli. Hafta sonu iki deneme yapmalı.

Rekor kırmak için de TEOG sınavına kadar 1200; LYS’ye kadar en az bir kere 1500 tane soru çözmeli. Bu sayı, sınavda çıkacak sorunun on katı. 1000 veya 1500 soru çözerek hazırlanan, sınava çok iyi hazırlanmış olur. Sınav günü YGS’de 160, TEOG’da 120 soruyu çikolata yer gibi afiyetle yer.”

Bu açıklamadan sonra rekor için çalışacaklar elini kaldırsın, diyorum.

Önce tereddüt ediyor öğrenciler. Sonra bir-iki el kalkıyor. Sonra havaya kalkan el sayısı artıyor. Sayı bazen 30-40, bazen yüzü buluyor. Hele ortaokullularda sayı yüzleri geçiyor.

“Hedefi yüksek tutun. 1500 soru çözmeyi hedefleyen bir öğrenci hedefin yarısına ulaşsa 750 soru çözmüş olur. Bu da sınavda gelecek sorunun beş katı. Normal bir günde 750 soru çözen öğrenci, sınav günü 160 soruyu çikolata yer gibi yer. Amaç sınava iyi hazırlanmak. Rekor kırmasak da olur. Şimdi rekor sayıda soru çözme kararı alan var mı?”

Açıklamadan sonra salonun yarısından çoğu, bazen tamamı el kaldırıyor.

Çocuklara Türkiye rekoru kırdırma kararı aldırmak konuşmanın en zevkli tarafı.

Hafıza teknikleri dersinde kelime, kavramlar ve cümleleri ezberleme ve geri verme çalışması yaptırıyorum. Slaytta on kelime gösteriyorum. Birkaç kere okutuyorum ve slaytı değiştirip on kelimeyi sayın, diyorum. Çoğunlukla 5-6 kelimeyi sayıyorlar.

Hafıza teknikleri uyguluyorum. On kelimeyi sayamayan kalmıyor.

Bu başarı, çocuklara müthiş özgüven kazandırıyor. Eller havaya kalkıyor. Kelime ve cümleleri saymak için can atıyorlar.

BİLGİLER
tarafından 26 Mart 2015 - 00:10 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar kere Okunmuştur.
PAYLAŞ