Geçen hafta ergin izcileriyle kamp yapan Ünye Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü, 30 Ocak-01 Şubat 2013 tarihleri arasında Piraziz Şehit Tuğgeneral Bahtiyar Aydın İzci Evinde Ordu İdeal Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile birlikte Bölge Kampı yaptı.
Bayrak töreni ile başlayan kampın açılış konuşmasını Kamp Müdürü Aydın AYDEMİR yaptı. Kulüp başkanları Selim AKÇAY ile Hüseyin DİKİCİ söz alarak kampın amacı ve önemine vurgu yaptılar, verimli ve faydalı bir kamp temennisinde bulundular.
Kampa katılan izciler, sömestr tatilinin başında, geride kalan bir eğitim-öğretim döneminin yorgunluk ve stresini, doğa ile iç içe, dolu dolu üç gün geçirerek attılar. Aynı zamanda moral ve motivasyonlarını artırarak, 2.dönem için enerji topladılar.
Kamp sonunda konuşma yapan ÜNÇEK Spor Kulübü başkanı Hüseyin DİKİCİ; “Bölge kampımıza kulübümüze kayıtlı 20 izci (3 oba) ve 2 izci lideri ile katıldık. Etkinliklerle, kampa katılan öğrencilere takım ruhunun kazandırılması, kişisel becerilerinin geliştirilmesi, özgüven ve tecrübe kazandırılması hedeflendi ve kampın yeni dostlukların oluşmasında önemli bir işlev gördü. Okul stresini atıp, tatilin keyfini çıkaran izciler, aynı zamanda soğuk hava koşullarında da yaşamayı, gündüz doğa yürüyüşleri ile dikkat seviyelerini ve kendilerine güvenlerini arttıran ve konunun uzmanı liderimiz tarafından eğitimi verilen okçuluk faaliyeti ile izcilerimizin eğlenirken teknik ve pratik bilgileri arttı. Dostluğu, paylaşmayı ve zorluklarla mücadele etmeyi öğrendiler.
Ailelerinden ve her türlü teknolojiden uzakta kamp yapan izciler, doğayla baş başa olmanın keyfini çıkardılar. Gerek kulübümüze gerekse kamplarımıza katılımların her geçen gün artmaktadır. Bu da bizler açısından sevindiricidir!” dedi. Kampa katılan izciler ise kampa katılma fırsatını veren ÜNÇEK Spor kulübü yönetimine teşekkür ettiler.
[imagebrowser id=104]